Honderden voorregistraties .eu-domeinnaam per dag

Dit artikel delen:

Internetachternaam .eu krijgt een mooie 'sunrise'. Dagelijks reserveren honderden bedrijven en particulieren het Europese domeinachtervoegsel. Echt Europese sites komen er waarschijnlijk niet. "Wij linken door naar .com."

Het Engels domineert ook bij internettechneuten, die met ’sunrise’ ofwel zonsopgang doelen op de voorregistratie van het nieuwe cctld (country code top level domain). Volgens verkoper Koert Coomans van internetdienstverlener Protagonist in Rotterdam gaat het hard. "Per dag leggen honderden mensen hun .eu-domein vast." Hostnet in Amsterdam hanteert dezelfde dagcijfers, "en dat is al tijden zo". Verkoper Bastiaan Pex noemt de belangstelling groot in vergelijking met andere domeinnamen.

De voorregistratie, die officieel begint in september, dient om zeker te stellen dat bijvoorbeeld shell.eu in handen komt van de oliewinner en niet gekaapt wordt door een vage handelaar in schelpen. De eerste .eu-websites zijn voorjaar 2006 te bezoeken. Dat is (weer) een jaar later dan aangekondigd. Die extra vertraging kan er nog wel bij; de plannen van Europese ambtenaren die afwilden van ’cec.eu.int’ en ’europarl.eu.int’ stammen uit eind jaren negentig. Een andere hobbel was de Icann, beheerder van de toplijsten. Europa is geen officieel land, en de internetdomeinorganisatie moet een juridische uitweg bedenken om er toch een cctld voor te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

stjonge weer iets met valse info. Graag eerst eens verifieren voor er iets geplaatst wordt!!
www.eurid.org : er is geen pre-registratie mogelijk.
September 2005 gaat het beginnen?
Ook weer fout. Laatste kwartaal hopen ze te halen.
Dus dit zal wel begin 2006 worden.

En allereerst worden trademarkhouders in staat gesteld hun naam te claimen.
Dus doe daar nog snel uw voordeel mee.............
Gratis advies

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-23T12:08:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.