CeBIT 2015

Tesla Motors laat 'connected car' zien

Dit artikel delen:
Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Motors, Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen, is op de ict-vakbeurs CeBIT aanwezig met zijn Tesla Model S. De auto beschikt over een intelligent navigatiesysteem en autopilot-software waarmee allerlei interactieve diensten kunnen worden geregeld. Afgelopen oktober sloot Tesla in dit verband nog een overeenkomst met de wereldwijde telecomoperator Orange, voor de levering van draadloze connectiviteit voor de vloot van Tesla Model S voertuigen. De CeBIT vindt van 16 tot en met 20 maart in Hannover plaats.

Volgens topman Elon Musk van Tesla worden de internet of things-mogelijkheden voor auto's steeds realistischer. Hij zegt er al van te dromen dat 'je auto 's ochtends je agenda checkt, de beste route naar je eerste afspraak voor je uitzoekt op basis van actuele verkeersinformatie, de garage opent en zichzelf zachtjes naar buiten rijdt, zorgt voor een prettige binnentemperatuur en alvast de radio aanzet. Klaar voor vertrek.'

Deutsche Messe verwacht dat op de CeBIT de komende jaren steeds meer niet-ict-bedrijven acte de présence geven. Producten komen zo boordevol ict te zitten, dat hun aanwezigheid op een ict-vakbeurs normaal gaat worden. Het is niet voor niets dat internet of things (Industry 4.0) een belangrijk thema is van de beurs dit jaar. Naast Tesla geeft bijvoorbeeld ook Audi presentaties van de mogelijkheden van 'connected cars', aldus de beursorganisator.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-13T11:49:00.000Z Rik Sanders