Nieuwe betaalsysteem Bill stilletjes gelanceerd

Dit artikel delen:

SNS Bank heeft Bill, het nieuwe betaalsysteem via messenger dat speciaal is gericht op jongeren, in alle stilte gelanceerd. Mensen die van te voren hebben aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in het betaalsysteem, kunnen vanaf vandaag een teken van leven verwachten van Bill.

Bill heeft per direct dan ook een tabblad in msn messenger, zo vertelt woordvoerder Mia Schaafsma van SNS Bank. Bill is een laagdrempelige prepaid betaalmethode (je moet Bill als het ware opladen, wil je er mee kunnen betalen) voor kleine bedragen op internet  en is speciaal ontwikkeld voor de msn-generatie (msn heeft circa 4,7 miljoen gebruikers in Nederland).

Als gimmick zet SNS Bank Bill ook in als shopbot, vertelt Schaafsma. "Bill struint voor mensen die te kennen hebben gegeven met het hem in zee te gaan het internet af op zoek naar aanbiedingen," zegt Schaafsma. Wekelijks gaat Bill msn-gebruikers bestoken met een aanbieding. Dat kan, zoals deze week, bijvoorbeeld goedkoper sms'en zijn.

Met de privacy van de mensen die zich hebben opgegeven voor Bill neemt SNS Bank het kennelijk niet zo nauw. SNS heeft iedereen die zich via Bill had aangemeld in de cc gezet. Volgens Schaafsma betreft het een blunder van de eerste order. "Iemand heeft zonder er bij na te denken gewoon op de verzendknop gedrukt. We sturen iedereen een excuus-mail," aldus Schaafsma.

Meer informatie over Bill is te vinden op de site van ons zusterblad Emerce.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De naam alleen al getuigt van een egg.

dat is een lekkere hap voor de heren hackers
jongeren nog verder in de ellende door de banken die het mogelijk maken
vraag me toch af waar ze mee bezig zijn,in de wetenschap dat msn lang niet veilig
vind in deze dat de banken die hiermee in zee willen dus bij voorbaat verandwoordelijk zijn voor schulden die door kwaadwillendheid onstaan
als ze voordaat ze wat gaan doen eens eersty hun licht goed opsteken,maar ja geld verdienen is belangrijker en een serie jeugddige mensen in de sores maakt ja niet uit
bij deze mijn volledige naam en toenaam
jan nijboer
ganzebosweg 4
7548pt enschede

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-24T12:57:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.