Consortium met KPN steekt geld in Actility

Dit artikel delen:

KPN Ventures doet mee in een financieringsronde van Actility SA, een Frans bedrijf dat netwerk-, cloud- en platform-oplossingen aanbiedt voor de markt van internet of things (IoT). Naast de investeringstak van KPN doen Ginko Ventures (een Europees investeringsfonds van Foxconn) en de Europese telecomproviders Orange en Swisscom mee aan deze ronde, ter waarde van 25 miljoen dollar.

Met het extra kapitaal wil Actility verder investeren in het naar de markt brengen van ThingPark, zijn open standard IoT- networkoplossing, de serviceverlening aan klanten en het partnernetwerk. Het Parijse bedrijf is in 2010 opgericht door Olivier Hersent. Het ontving eerder al kapitaal van het Fonds Ecotechnologies, waarin Bpifrance Investissement, Idinvest Partners en Truffle Capital deelnemen.

Deze investering valt binnen het mandaat van KPN Ventures, een fonds dat als doel heeft innovatie te bevorderen en de betrokkenheid van KPN bij start-ups te vergroten.

'Wij willen als KPN bijdragen aan de vestiging van een IoT-ecosysteem in Nederland en samenwerken met Actility sluit hier bij aan', zegt Jasper Snijder, die binnen KPN betrokken is bij nieuwe commerciële activiteiten.

Alliantie

Actility en KPN waren beide betrokken bij de oprichting van de Lora-alliantie in maart van dit jaar. De alliantie is een gezamenlijk initiatief van bekende marktspelers om tot een wereldwijde standaard te komen voor Lora: een nieuwe technologie om apparaten die weinig stroom gebruiken aan het internet te koppelen. Dat maakt Lora geschikt voor diverse IoT-toepassingen. KPN wil de technologie dit jaar in Nederland introduceren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-16T11:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.