Macaw-oprichter investeert in start-up Webtexttool

Dit artikel delen:
Onderzoek

De Nederlandse start-up Webtexttool maakt zich op voor introductie in het buitenland, nadat het steun heeft gekregen van twee investeerders, waaronder Maarten Sikkema, oprichter van ict-dienstverlener Macaw. Webtexttool geeft direct - al tijdens het schrijven - advies voor het verbeteren van teksten voor websites, onder meer in de vorm van sleutelwoorden-suggesties en tips voor tekstopbouw. Dit resulteert in een betere vindbaarheid in Google en meer verkeer naar de website, aldus deze leverancier van de 'search engine optimalisation' (seo)-tool.

Afgelopen maart startten ondernemers Marcel Leeman en Kyrill Poelmans via hun Arnhemse bedrijf Internetnerd Group met Webtexttool in Nederland. Het idee van de seo-tool is van Maarten Vink. Inmiddels kent de applicatie al 2500 actieve gebruikers. Deze snelle groei vormde voor onder anderen Maarten Sikkema, mede-eigenaar van Microsoft-dienstverlener Macaw, reden om te investeren in de startup. Doel is de internationale expansie te faciliteren, te beginnen in de Verenigde Staten. De andere investeerder wil zich niet bekendmaken.

Maarten Sikkema startte in 1994 de ict-dienstverlener en Microsoft-specialist Macaw. Bij het bedrijf uit Schiphol-Rijk werken inmiddels tweehonderd medewerkers.

Whitepaper

Snelheid van web- en mobiele sites is de belangrijkste factor voor een succesvolle klantervaring. Er zijn oneindig veel aspecten om rekening mee te houden, als het gaat om de prestaties van je website. Maar bij een responstijd die ook maar enkele seconden te lang duurt, haken bezoekers massaal af. Dit whitepaper geeft vijf tips voor de integratie en het gebruik van prestatiemetingen en optimalisatietechnieken voor web en mobiele content

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-24T15:05:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.