Dekra neemt Spaans AT4 Wireless over

Dit artikel delen:
Handen schudden

Het internationale test- en certificeringsbedrijf Dekra heeft het testbedrijf AT4 Wireless in het Spaanse Malaga overgenomen. Door de overname breidt het bedrijf zijn activiteiten op het gebied van testing voor draadloze communicatie en elektromagnetische compatibiliteit uit en versterkt het zich op het terrein van internet of things (IoT). AT4 Wireless heeft 285 medewerkers en testlaboratoria in Spanje, de Verenigde Staten, Taiwan en Chili.

AT4 Wireless wordt onderdeel van de business unit Product Testing & Certification. De wereldwijde activiteiten van die business unit worden geleid vanuit het hoofdkantoor in Arnhem. Het Spaanse AT4 Wireless houdt zich met name bezig met het testen van de interoperabiliteit en conformiteit van draadloze apparatuur en toepassingen. AT4 Wireless werkt voor producenten van apparatuur, maar ook voor network carriers, waarvoor Dekra bijvoorbeeld de goedkeuring van mobiele apparatuur voor specifieke netwerken verzorgt.

Met deze overname bereidt Dekra zich voor op de verwachte groei van IoT, zegt Stefan Kölbl, bestuursvoorzitter van Dekra. 'Voertuigen, machines en consumentenapparatuur maken steeds meer gebruik van netwerken en communiceren met elkaar met behulp van draadloze communicatietechnieken. De veiligheid, prestaties en beveiliging daarvan zijn erg belangrijk. De uitbreiding van onze expertise op die gebieden door de overname van AT4 Wireless, betekent een belangrijke stap voor ons.'

Honderd jaar

AT4 Wireless is al de derde versterking dit jaar in het segment producttesting. Dekra nam eerder Quietek uit Taiwan over en richtte in datzelfde land de joint venture Dekra iST op, dat zich bezighoudt met betrouwbaarheidstesten en foutanalyses van elektronica.

Uit de in 1925 in Berlijn opgerichte Deutsche Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V is de dochteronderneming Dekra ontstaan. In boekjaar 2014 realiseerde het bedrijf een omzet van 2,5 miljard euro. Er werken bij het bedrijf ongeveer 35.000 medewerkers in meer van vijftig landen op vijf continenten.

Whitepaper

Dit whitepaper bespreekt mobile testing en hoe u een effectieve strategie op kunt zetten die ervoor zorgt dat eindgebruikers uiteindelijk gebruik kunnen maken van een applicatie die doet waarvoor het gemaakt is.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-30T11:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.