Oculus koopt hand-tracking start-up

Dit artikel delen:
Oculus Rift

Virtual reality specialist Oculus heeft een start-up die experimenteert met hand-tracking gekocht. De Israëlische onderneming wordt ondergebracht in de Oculus organisatie en zal verhuizen naar het hoofdkantoor in Irvine, Californië.

Wat er is betaald voor de start-up genaamd Pebbles Interfaces is niet bekend. De organisatie maakt hardware en software waarmee de bewegingen van handen zeer specifiek worden gevisualiseerd en gemonitord. Uit een video die verscheen op de officiële blog van Oculus lijkt het erop dat de virtual reality organisatie de handtracking wil combineren met hun eigen Oculus Rift. Dat Oculus interesse toont in handtracking blijkt uit het feit dat het Amerikaanse bedrijf de afgelopen anderhalf jaar drie andere start-ups overnam die zich bezighouden met het tracken van handen en de omgeving van de gebruiker. Welke toepassingen hiermee uiteindelijk worden ontwikkeld is nog onduidelijk.

Eerder dit jaar kwam Microsoft met de aankondiging van de Hololens, waarbij via handtracking objecten bijvoorbeeld op te pakken en te verplaatsen zijn en in en uit te zoomen.

Facebook

Pebbles Interfaces wordt ondergebracht in de hardware- en computer vision-afdelingen van Oculus. Oculus zelf werd begin 2014 voor twee miljard dollar, toentertijd 1,45 miljard euro, overgenomen door Facebook.

Oculus koopt hand-tracking start-up

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-17T10:44:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.