Google test pauzeren tabs in webbrowser

Dit artikel delen:
Time out

Internetgigant Google test het pauzeren van tabbladen in zijn webbrowser Chrome. Door tabbladen die niet actief in gebruik zijn te pauzeren moet de belasting van het werkgeheugen omlaag gaan. De toepassing wordt getest in beta-browser Chromium, meldt Chrome-ontwikkelaar François Beaufort op zijn blog.

Als een gebruiker veel tabs heeft geopend, worden tabs die niet in gebruik zijn gepauzeerd. Het tabblad blijft staan, maar moet opnieuw worden geladen wanneer het weer wordt aangeklikt.

Beaufort stelt dat mobiele browsers vaak al op die manier werken. 'Smartphones hebben doorgaans veel minder werkgeheugen dan pc's, waardoor zaken eerder uit het werkgeheugen worden gewist.'

Chrome hanteert een aantal criteria bij het pauzeren van tabbladen. Zo worden vastgepinde tabs en tabs die audio afspelen later gepauzeerd dan tabs die al lang niet zijn geselecteerd en tabbladen die ook als bladwijzer zijn opgeslagen.

In testversie Chromium staat de functie standaard nog uitgeschakeld. Het is niet bekend wanneer de functie in Chrome wordt geïntegreerd en of die dan standaard is ingeschakeld. De toepassing wordt toegevoegd aan de Windows- en Mac OS-versies van de meest recente Chromium-versie. Binnenkort volgt ook Linux.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is een geweldige feature dat een aanzienlijk percentage energie op mijn werkplek kan besparen. Ik heb altijd veel tabbladen openstaan en alle browsers gebruiken van 100% van 1 core omdat de website bouwers het nodig vinden om allerlei flash en java te gebruiken dat constant actief is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-31T10:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.