Facebook gaat internetdrone testen

Facebook heeft een prototype-drone ontwikkeld die draadloos internet beschikbaar maakt voor de gebieden waar het over vliegt. Dit prototype, Aquila genaamd, wordt waarschijnlijk binnenkort boven de Verenigde Staten getest. De internetdrone is onderdeel van het programma Internet.org, waarmee Facebook internet beschikbaar wil maken voor zeer afgelegen gebieden.

Zo wil Facebook internet beschikbaar maken in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden. Zo’n 10 procent van de wereldbevolking leeft in een afgelegen gebied waar geen internetinfrastructuur aanwezig is. Een infrastructuur van bijvoorbeeld glasvezelkabels of zendmasten, kan financieel gezien moeilijk efficiënt worden aangelegd.

Eén van de projecten binnen Internet.org is Aquila, een drone die draadloos internet beschikbaar maakt. Facebook kondigt aan dat er een prototype klaar is en waarschijnlijk binnenkort wordt ingezet voor testvluchten boven de VS. De drone heeft een spanwijdte van een Boeing 737, maar weegt honderd keer lichter dan zo'n vliegtuig. Hij kan tot negentig aaneengesloten dagen vliegen en bereikt een hoogte van 27.000 meter.

Daarnaast kondigt Facebook aan dat er een bijzonder soort laser is ontwikkeld. Deze laser stuurt data met tientallen gigabytes per seconde naar een doelwit op meer dan zestien kilometer afstand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-31T15:27:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.