Google: Gmail gaat van 1 naar 2 GB

Dit artikel delen:

Op zijn homepage zegt Gmail dat de opslagruimte van de inboxen wordt vergroot tot twee gigabyte. Maar hoe waar is zo'n mededeling, op 1 april?

Meent Google het nu wel of niet? Op de homepage van Gmail, de e-maildienst van Google, staat vandaag – vrijdag 1 april – het bericht dat elke Gmailer over steeds meer opslagruimte kan beschikken. Op de pagina loopt een teller die steeds verder oploopt. Wie tegelijk zijn Gmail-account opent, ziet dat zijn totale inboxruimte gelijk op gaat met de stand van de teller op de homepage.

Dus? De suggestie wordt gewekt dat elke Gmailer inmiddels ruim meer dan één gigabyte aan opslagruimte heeft. Of dat ook echt zo is, is lastig te zeggen. Het tellertje maakt de zaak er niet serieuzer op en dat doet al evenmin de opmerking onderaan de homepage van Gmail: "And we've always loved a good joke." En op 1 april is dat een veelzeggende opmerking, natuurlijk.

Zelf controleren? Kijk op www.gmail.com. Als u toch het web verkent, kijk dan ook even bij XS4All. Deze provider biedt zijn klanten die het spamfilter gebruiken, vanaf 1 april een mailbox aan met 500 MB opslagruimte. En omdat elke klant over vijf mailboxen beschikt, loopt de totale boxruimte op tot 2,5 gigabyte. Een woordvoerder van XS4ALL benadrukt op Webwereld dat het niet om een 1 april grap gaat maar een serieus aanbod is, mede bedoeld om het gebruik van het spamfilter te bevorderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-01T16:28:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.