Intel en Wipro nieuwe bestuursleden IoT-groep

Dit artikel delen:

Intel, onder meer leverancier van communciatiesystemen, en ict-dienstleverancier Wipro zijn de twee nieuwste leden van het bestuur van de International M2M Council (IMC). Door middel van de IMC kunnen beide ict-bedrijven beter in contact komen met eindgebruikers van internet of things-oplossingen. Elke week worden ongeveer 275 nieuwe eindgebruikers lid van de IMC.

Intel en Wipro zijn twee van de nieuwste leden van het bestuur van de International M2M Council (IMC). ‘We zijn erg trots dat twee van de meest invloedrijke bedrijven binnen de internet of things- en m2m-industrie zich bij ons bestuur hebben aangesloten’, zegt Keith Kreisher, uitvoerend directeur van de ICM. ‘Intel is ‘s werelds grootste chipmaker en Wipro bevindt zich binnen de top drie systeem-integratoren binnen de IoT-sector.’

De International M2M Council brengt leveranciers van internet of things (IoT)-oplossingen en gebruikers van m2m-technologie bij elkaar, zodat zij van elkaar kunnen leren. Dit moet tot business cases voor internet of things leiden en daarmee het aantal m2m-implementaties verhogen. Elke week worden ongeveer 275 nieuwe IoT-eindgebruikers lid van IMC.

Deze eindgebruikers zijn vaak Fortune 500-bedrijven en bestaan ook uit kleinere bedrijven in acht verschillende verticale markten. Zij bieden de IMC belangrijke demografische informatie en geven toestemming om contact met hen te zoeken in ruil voor de content die IMC produceert, zoals nieuwsbrieven, case studies en onderzoek. Ongeveer 30 procent van de IMC-leden komen uit Europa, 25 procent komt uit Noord-Amerika en 18 procent uit Azië.

Reden voor deelname

Intel kondigde eind 2014 al aan meer te willen samenwerken met andere partijen om het IoT-ecosysteem uit te breiden. Voor zowel Intel als Wipro waren er volgens Kreisher daarom vier belangrijke redenen om onderdeel te worden van IMC. De eerste reden is de in totaal ruim tienduizend eindgebruikers die lid zijn van de IMC. ‘Op basis van de informatie die deze eindgebruikers bieden, krijgen de bestuursleden inzicht in de inkooppatronen voor IoT-oplossingen, die erg waardevol kunnen zijn’, legt Kreisher uit. ‘Daarnaast kunnen de bestuursleden direct contact zoeken met deze eindgebruikers. Het derde voordeel is dat zij kanaalrelaties kunnen opbouwen met hun collega-bestuursleden. Tot slot kunnen zij hun eigen content op ons platform plaatsen, zodat ze worden gezien als industrie-leiders.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-11T17:14:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.