OTA komt met IoT-framework

Dit artikel delen:

Online Trust Alliance (OTA) publiceert een Internet of Things Trust Framework. Dit is een richtlijn ontworpen door verschillende stakeholders - waaronder Microsoft, Symantec en Verisign - om consumentendata van internet of things (IoT) apparaten te beschermen. Het richt zich op IoT-apparatuur voor consumenten (zowel binnenshuis als in de zorg) en bij wearables voor fitnessdoeleinden.

De Online Trust Alliance (OTA) is in januari 2015 opgericht en is van mening dat de veiligheid en betrouwbaarheid van IoT-apparaten onvoldoende is. De organisatie wil dat beveiliging en ingebouwde privacy een prioriteit wordt tijdens de productontwikkelingen van IoT-apparatuur. Daarom is in samenwerking met diverse stakeholders, waaronder Microsoft, Symantec en Verisign, het Internet of Things Trust Framework ontworpen.

Het framework is een richtlijn voor IoT-frabrikanten, -ontwikkelaars en –retailers en biedt een voorschrift voor het ontwerpen, creëren en promoten van apparaten die zijn aangesloten aan het internet (internet of things). Hierin staat onder andere dat er een privacybeleid moet worden opgesteld, dat data versleuteld moet worden en dat gebruikers zelf moeten bepalen om bepaalde data anoniem te houden. Het framework richt zich op twee categorieën, namelijk IoT-apparatuur binnenshuis en in de zorg en wearables voor fitnessdoeleinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-13T12:49:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.