Exact maakt urenschrijf-app voor smartwatch

Erp-leverancier Exact heeft een Android-app ontwikkeld voor urenschrijven met een smartwatch. Met de applicatie Exact Online for Android Wear kan de gebruiker real-time uren schrijven met zijn smartwatch. De app koppelt met behulp van GPS-coördinaten locatiegegevens aan een project of klant. Dat moet urenschrijven nauwkeuriger maken met minder handelingen.

Met behulp van GPS-coördinaten wordt bijgehouden hoe lang de gebruiker zich op een locatie bevindt. Bij aankomst wordt automatisch een notificatie gestuurd om in te checken bij het juiste project en de juiste klant. De app detecteert beweging en stuurt bij vertrek een notificatie om uit te checken. De gemaakte uren worden vervolgens geregistreerd en direct opgeslagen.

De nieuwe smartwatch-applicatie is ontwikkeld voor onder meer de consultancy-branche. De app werkt in combinatie met Exact Online voor Uren & Facturen en Exact Online voor Projectmanagement. Remco Kroes, productmarketeer bij Exact: 'We zoeken doorlopend naar manieren om bedrijfsprocessen te versimpelen en te vernieuwen. We zien daarin zeker een rol voor wearables. Vooral bij een activiteit als tijdschrijven kan de smartwatch goed van pas komen.' 

Kroes stelt dat tijdschrijven binnen veel branches een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering is, maar vaak wordt uitgesteld tot het laatste moment. 'Deze app maakt het een stuk gemakkelijker en sneller en past bij een tijd waarin we niet langer op één locatie werken.'

De app is direct beschikbaar. Tijdens het congres Exact Live 2015, dat 14 oktober 2015 plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, wordt de app gedemonstreerd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-21T11:57:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.