Wadinko financiert smart grid-bedrijf Locamation

Dit artikel delen:

Participatiemaatschappij Wadinko uit Zwolle neemt een minderheidsbelang in Locamation. Dit Enschedese bedrijf heeft de ambitie om een internationaal toonaangevende automatiseerder van onderstations in electriciteitsnetwerken te worden. Met het extra kapitaal wil Locamation de ontwikkeling van zijn belangrijkste product SAsensor versnellen en investeren in de softwareontwikkelafdeling.

De onderneming heeft ongeveer 55 medewerkers die zowel de Nederlandse als internationale markt bedienen. Naast Wadinko zijn ook Alliander en Yellow&Blue Clean Energy Investments aandeelhouder in deze smart grid-specialist, die al in 1983 is opgericht. Volgens topman Bastian Fischer maakt het bedrijf vooral de laatste jaren een stormachtige groei mee. Debet hieraan is een sterk veranderende energiemarkt, waarin vooral de netwerkbeheerders voor grote vraagstukken staan, zoals onregelmatig wisselende belastingen en consumenten die niet alleen stroom afnemen, maar die ook terug leveren aan het net.

Fischer: 'Daarom zoeken netwerkbeheerders oplossingen om op snelle en betrouwbare wijze een beter inzicht te krijgen in en sturing te kunnen geven aan hun elektriciteitsnet. Locamation biedt hiervoor met SAsensor een open en modulair software platform, dat in elk type onderstation geïnstalleerd kan worden.’

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-14T13:37:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.