Google opent digitale werkplaats in Eindhoven

Dit artikel delen:
online leren

Google opent een digitale werkplaats in Eindhoven. Het geeft zzp’ers uit de regio een online training om de digitale vaardigheden bij te spijkeren die nodig zijn voor online groei. Eindhoven is de eerste stap van Google om ondernemers in Nederland bij te scholen. Het heeft de doelstelling om eind volgend jaar dertigduizend Nederlanders te hebben opgeleid. Hiervoor werkt het samen met de Nederlandse microfinancieringsorganisatie Qredits, kleine ondernemersverenigingen en gemeenten.

Google meent dat er digitale vaardigheden nodig zijn om als bedrijf te kunnen groeien. Dat kan gaan van online marketing tot een basiskennis van internettools. Google wil graag een steentje bijdragen aan kennisontwikkeling en is daarom in februari met een traject gestart om voor het einde van 2016 één miljoen Europeanen te trainen in ‘essentiële digitale vaardigheden’.

Eindhoven

In Nederland heeft het de doelstelling om dertigduizend mensen bij te scholen. Een eerste stap om dit te realiseren, is de opening van een digitale werkplek in Eindhoven. Google biedt twee dagen een online training aan duizend zelfstandige en kleinschalige ondernemers uit de regio. Het koos voor de Brabantse stad, omdat het vaak de digitale hoofdstad van Nederland wordt genoemd. ‘De regio is rijk aan digitale start-ups die inmiddels internationale successen boeken. Ondernemingen zoals deze zijn bekend met de manieren waarop het internet bedrijven kan helpen om snel te groeien. Met de digitale werkplaats willen we kleine bedrijven en zzp’ers uit de regio de mogelijkheid bieden om het internet te benutten als groeimotor’, aldus Google.

Henk Kamp, minister van Economische Zaken, tijdens de opening in Eindhoven: ‘Nederland is een van de meest innovatieve landen ter wereld, mede dankzij een sterke ict-infrastructuur. Om concurrerend te blijven is ict als toepassing en vaardigheid, voor het mkb, onmisbaar geworden. Deze ondernemers zorgen voor veel nieuwe banen en spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van producten en diensten. Door hen te faciliteren bij het extra inzetten van ict wordt het fundament voor verdere economische groei verstevigd en zorgen we voor meer werkgelegenheid. Dit prijzenswaardige initiatief van Google draagt daar aan bij.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-17T11:56:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.