Haagse robotfabrikant krijgt vijf miljoen euro

Dit artikel delen:

InnovationQuarter, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland, steekt geld in de Robot Robots Company (RRC) uit Den Haag. De totale investering in het roboticabedrijf bedraagt ruim vijf miljoen euro. Naast een bijdrage aan RRC van InnovationQuarter doen ook de investeerders Rabobank Regio Den Haag, Makis holding, Cbusinez en Else mee. Doel ervan is de marktintroductie van robots in de zorg en beveiliging in Europa te bevorderen.

RRC is een roboticabedrijf uit Den Haag dat zich richt op deze twee aandachtsgebieden: zorg en beveiliging. Het gaat om een holdingsbedrijf dat bestaat uit drie onderdelen: Robot Care Systems (met zorgrobot LEA), Robot Security Systems (met de beveiligingsrobots SAM en SAM XL) en Robot Engineered Systems (maatwerkrobots gebaseerd op technologische bouwblokken). In totaal werken er veertig mensen bij RRC.  

Voor InnovationQuarter is deze investering het eerste project dat mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.

Ambities

Volgens Martin Roos, algemeen directeur van RRC, is er 'voor het ontwikkelen van geavanceerde robots schaalgrootte nodig en herbruikbare 'technologie building blocks'. Wij vinden ook dat robots functioneel en praktisch ontworpen dienen te zijn. Dit kan alleen door te focussen met toewijding en kennis van specifieke verticale markten.' Met behulp van het extra kapitaal wil RRC de robots verder ontwikkelen en internationaal naar de markt te brengen.

Roos vervolgt: 'Vanaf het begin werken we intensief samen met de TU Delft en Robo Valley. Zij brengen ons toegang tot internationale netwerken, talent en de nieuwste technologie. Een aansprekend voorbeeld is de gezamenlijke ontwikkeling van de WEpods autonome buurtbus.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-04T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.