Intel doet met IoT Roadshow Amsterdam aan

internet of things

Op 23 en 24 april aanstaande zet de Intel IoT Roadshow voet aan wal in Amsterdam. In A Lab, het voormalige Shell-Lab aan de IJ-oevers van Amsterdam-Noord, vindt een hackathon plaats om creatieve toepassingen te bedenken op het gebied van internet of things met behulp van Intel-technologie en –experts. De organisatie zoekt nog naar ontwikkelaars en met name hardwarebouwers die dat weekeinde mee willen doen aan het evenement. De toegang is gratis.

De eerste honderd deelnemers die zich zaterdagochtend 23 april krijgen een gratis Intel Edison Dev Kit. Het pakket bestaat uit een Intel Edison board, sensoren, software en andere accessoires.

Tijdens de hackathon wordt solo in teams IoT-toepassingen bedacht en ontwikkeld. Een jury beoordeelt de inzendingen; voor de top drie ligt er een geldprijs klaar. Daarnaast komen alle uitvindingen op een online platform te staan, bedoeld voor productmarketingdirecteuren binnen Intel. Zij kunnen dan eventueel bepalen of zij in een IoT-vinding verder willen investeren.

Intel gaat met deze hackathon de wereld over en wil op deze manier in contact komen met ervaren maar ook beginnende ontwikkelaars en hardwarebouwers. Het ict-concern wil daarnaast zijn Intel IoT-gereedschapskist onder de aandacht brengen bij deze doelgroepen.

Meer informatie: https://iotroadshow.intel.com/home/ 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-13T11:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.