Management The Valley koopt aandeelhouders uit

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Het management van marketingtechnologie- en webbureau The Valley, bestaande uit Philip Kok, Auke Meijer en Brian Oostenbrink, heeft een management buy-out gerealiseerd. Het trio had al een klein deel van de aandelen maar krijgt nu alle aandelen in bezit. Met hulp van investeerder Main Corporate Finance en huisbank ING zijn de andere aandeelhouders uitgekocht, te weten investeerder 5Square en oprichter Vincent Gravesteyn.

Voor de realisatie van de management buy-out heeft The Valley een mezzanine-lening van Main Mezzanine Capital gekregen. Daarnaast heeft ING de bancaire financiering geregeld. Volgens algemeen directeur Philip Kok komt de management buyout op een goed moment. ‘De andere aandeelhouders stonden open voor een exit. Dan kun je op zoek gaan naar nieuwe aandeelhouders of zelf totaal aandeelhouder worden. We hebben voor de laatste optie gekozen. We hebben volop vertrouwen in de marktontwikkelingen en de internationale koers die we varen.’

The Valley is een marketingtechnologie- en webbureau dat portals en apps ontwikkelt en aanverwante producten en diensten levert als campagnes, huisstijlen, loyalty-programma’s en online marketing. Het bureau beschikt tevens over een zelf ontwikkeld dataplatform Nominow. Via dit omnichannel platform kunnen klanten data inzetten voor gepersonaliseerde marketingcampagnes.

Groei

Het bedrijf uit Amsterdam is de afgelopen jaren flink gegroeid, zowel nationaal als internationaal. Er werken inmiddels zo’n zestig man. De winstgevende omzet is ruim acht miljoen euro, waarvan ruim 30 procent terugkerende omzet. Klanten zijn onder meer Nike, Akzo Nobel, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, KPMG, Basic Fit, Erasmus Universiteit, SDU, Renault en diverse banken.

Om de groei te ondersteunen verstrekte investeerder Main vorig jaar ook al een mezzanine-lening. Die achtergestelde lening is inmiddels afbetaald, zegt directeur Kok.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-12T10:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.