IBM helpt VUmc met iOS-berichtendienst

Dit artikel delen:
IBM

Vrije Universiteit medisch centrum (VUmc) gaat een samenwerking aan met IBM. De techgigant helpt het medisch centrum met de implementatie van iOS-apps. VUmc is naar eigen zeggen de eerste partij in de gezondheidszorg in Nederland die gaat samenwerken met het zakelijke samenwerkingsverband tussen IBM en Apple: MobileFirst for iOS-apps.

VUmc start met de implementatie van een messaging app om de patiëntenzorg te optimaliseren. Het medisch centrum benadrukt dat goede communicatie de basis vormt van goede zorg rondom de patiënt, maar ook dat er nog geen goedbeveiligde mobiele oplossing bestond

Eén van de eerste concrete projecten die uit de samenwerking voortkomt is de invoering van de Message for Healthcare-app. Met die app houden de leden van het zorgteam rondom de patiënt met elkaar contact. Met Message for Healthcare is het veilig en makkelijk om tekstberichten, foto’s en spraakberichten te versturen en te ontvangen. 

Ineke Molenaars, cio van VUmc: 'Veilig communiceren is breder dan een appje met encryptie: Het gaat om veilige data en dataopslag, veilige hardware én veilige software. Je moet kritische vragen stellen als: sla je data wel veilig op binnen het eigen ziekenhuis? Met wie kan je het delen? Kan je een gestolen apparaat op afstand wissen? Zijn alle telefoons wel veilig voor hackers? Dan kom je ook uit bij fundamenteel andere oplossingen.'

Begin klein, denk groot en leer snel

Marc Koster, directeur strategie & innovatie bij Vumc: 'Onze benadering op dit gebied is: Begin klein maar denk groot en leer snel. Door de strategische samenwerking met IBM en Apple zijn we in staat om onze ambitie naar Mobile First sneller vorm te geven. Een messaging app is veel meer dan alleen een fotootje appen, het gaat om werken aan veel slimmere communicatie en werkprocessen, om de zorg voor patiënten nog beter te maken.'

Pilot op KNO-afdeling

VUmc start binnen de kno-afdeling met de pilot. Een projectgroep van verschillende afdelingen en expertises binnen VUmc overziet alle aspecten van de implementatie en zorgt voor de afstemming hierin. Daarnaast doet VUmc direct onderzoek naar de effecten en impact op de werkprocessen, waarmee deze apps op hun beurt in samenspraak verder worden geoptimaliseerd.

General manager van de samenwerking met Apple bij IBM, Mahmoud Naghshineh: 'IBM werkt nauw samen met organisaties in de ontwikkeling en uitrol van zakelijke apps om hun digitale transformatie te leiden. We bundelen de krachten met VUmc om het voor professionals in de zorg - met name artsen en verpleegkundigen - mogelijk te maken om hun werk anders in te vullen, door het makkelijker te maken om bij belangrijke patiëntinformatie te komen en deze te delen wanneer dit het meest nodig is en zo de beste zorg te leveren.'

IBM MobileFirst apps in VUmc

De IBM MobileFirst for iOS Apps zijn specifiek voor iPhone en iPad gemaakt en zijn voorzien van een extra beveiligingslaag, analysemogelijkheden en een koppeling met de belangrijkste bedrijfsprocessen.

Bij IBM werken zo'n zesduizend mobility-experts die zich richten op innovatie voor bedrijven door de inzet van mobiele technologie. Via hun onderlinge samenwerking en de daaruit voortvloeiende branchespecifieke zakelijke apps zorgen IBM en Apple voor een transformatie van zakelijke mobiliteit. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-29T15:07:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.