IoT ingezet in strijd tegen ongedierte

IoT

Rentokil, Google Cloud Platform (GCP) en PA Consulting Group (PA) gaan samen de strijd aan tegen ongedierte. Het eerste resultaat is volgens de firma’s al geboekt in een Nederlandse supermarkt: dankzij nieuwe digitale technologie werd een opkomend muizenprobleem gesignaleerd.

‘In de alliantie komt het beste van de verschillende bedrijven samen’, vertelt Andy Ransom, ceo van Rentokil. 'Onze producten die een verbinding hebben met het internet, Google’s kerninfrastructuur, data-analyse en machine learning en de digitale deskundigheid en ervaring van PA als partner van Google in het internet of things (IoT)- en Cloud Platform.' 

Internet of Things in actie

Rentokil gaat in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie de strijd aan tegen knaagdieren. In deze twee sectoren rolt het bedrijf producten uit die allemaal met het internet verbonden zijn. Op dit moment draaien al meer dan twintigduizend digitale Rentokil-apparaten in twaalf landen.

De nieuwe digitale middelen tegen ongediertebestrijding zijn voorzien van sensoren en mobiele connectiviteit. De apparaten communiceren met Rentokil's online 'Command Centre' en als één daarvan een knaagdier vangt, wordt de klant daarvan op de hoogte gesteld via de online portal myRentokil. 

Next generation

In de toekomst staat ook de ontwikkeling van ‘next generation’ diensten op de planning. Hierbij wordt gebruikgemaakt van machine learning en big data om voorspellende analyses te kunnen doen, in combinatie met weerkaarten en gegevens over het gedrag van ongedierte. Deze moeten klanten een nieuw niveau van proactief risicomanagement bieden tegen de dreiging van ongedierte, aldus Rentokil.

Preston Holmes, hoofd van IoT Solutions bij Google Cloud Platform is enthousiast. ‘Dit is een voorbeeld van hoe IoT van tastbare waarde kan zijn.’ Dan Rossner, digital solutions expert bij PA, besluit: ‘Er lijkt een hype rond het internet of things, maar hiermee laten we een echte, werkende oplossing zien.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-02T09:31:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.