KPN is ICT-partner in overheidsproject mobiliteit

Dit artikel delen:
Zelfrijdende auto

Telecomaanbieder KPN is als ict-partner geselecteerd voor het Partnership Talking Traffic. Overheden en bedrijven werken in dit verband samen aan het verbeteren van bereikbaarheid, doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid in de drukste regio’s en steden in Nederland.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, regionale en lokale overheden, KPN en elf andere bedrijven investeren tot en met 2020 samen negentig miljoen euro in het gezamenlijk realiseren van slimme mobiliteit: intelligente toepassingen die weggebruikers en voertuigen onderweg continu begeleiden en ondersteunen. 

Binnen het Partnership Talking Traffic ontwikkelt KPN als ict-leverancier een data services hub, een dienst die de veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling tussen mensen, machines en organisaties moet gaan faciliteren. Het Partnership Talking Traffic wordt de eerste klant van de dienst en verwacht vanaf de zomer van 2017 weggebruikers te kunnen voorzien van nieuwe technieken voor rij- en reisadviezen. Dit gebeurt onder andere door realtime informatie-uitwisseling tussen weggebruikers en verkeerssystemen te realiseren. 

Internet of Things

Door de toename van connectiviteit en de opkomst van het internet of things verwacht KPN dat de dienst ook voor andere partijen interessant kan zijn. Met de data services-hub kunnen publieke en private partijen volgens de aanbieder op een veilige en betrouwbare manier digitaal samen werken met behoud van en controle over de eigen datasets. Frank van der Post, chief commercial officer van KPN: ‘Wij zien een groeiende vraag naar een nieuwe manier van verbinden. Geen data delen, maar op een verantwoorde wijze direct informatie uitwisselen in een productieomgeving waar het belang van privacy en intellectueel eigendom centraal staan. De samenwerking tussen KPN en de huidige partners is voor ons een voorbeeld van deze nieuwe digitale infrastructuur.’

Andere deelnemers in het Partnership Talking Traffic zijn Vialis, Dynniq, Swarco, Sweco, KoHartog Verkeerstechniek, Royal HaskoningDHV, Ziut, BeMobile, Flitsmeister, MTVNL en Locatienet en alle overheden binnen het netwerk van Beter Benutten, een investeringsprogramma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-21T10:44:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.