Orange introduceert IoT-tak in Brazilië

Internetconnectiviteitsdienst is onderdeel van nieuwe divisie Datavenue

Dit artikel delen:

Telecomoperator Orange Business Services en connectiviteits- en mobiliteitsplatform Porto Seguro Conecta gaan samenwerken om IoT-projecten in Brazilië te ondersteunen. De overeenkomst tussen de twee bedrijven stelt Orange naar eigen zeggen in staat zijn klanten te voorzien van IoT-bereik in Brazilië en is onderdeel van de nieuwe divisie Datavenue.

‘Brazilië is een sterke markt voor IoT-oplossingen in diverse sectoren, zoals nutsbedrijven, consumentenapparaten en de elektronische, automotive, medische en financiële diensten. Met het oog op deze behoefte kan Orange haar klanten, via Porto Seguro Conecta, een toegewijde connectiviteitsdienst bieden. Wij zijn er klaar voor om nieuwe toepassingen en breedbandeisen, die essentieel zijn voor IoT-communicatie, uit te voeren’, zegt James Galli, hoofd van Porto Seguro Conecta.

‘Met de steun van onze voorkeurspartner Porto Seguro Conecta in Brazilië kunnen wij bij Orange onze wereldwijde IoT-oplossingen blijven aanbieden, waaronder fleet management en vermogensbeheer, betaling en point-of-sale, slimme meters en industriële toepassingen, lokaal in het land, aldus Emmanuel Routier, vicepresident Orange Business Services.

Datavenue

De Orange Business Services IoT-connectiviteitdienst maakt deel uit van Datavenue, een nieuwe modulaire IoT en analytics-divisie van het bedrijf. Om geavanceerde analyse en besluitvorming mogelijk te maken, omvat de Datavenue-oplossing een selectie van relevante gegevens en objecten, hun veilige verbinding en het beheer hiervan in de klantinformatiesysteemomgeving. Orange ondersteunt meer dan tien miljoen actieve objecten in uiteenlopende sectoren, waaronder smart cities, gezondheidszorg, automotive en fabricage.

De in oktober door Orange Business Services opgestarte wereldwijde divisie Datavenue, die zich richt op toepassingen voor internet of things (IoT) en data-analyse, is ontstaan uit de kennis van zo'n zevenhonderd IoT-specialisten van Orange Business Services wereldwijd. Ook datawetenschappers, ontwikkelaars, adviseurs, statistici en IoT-beveiligingsexperts zijn betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe dienstentak. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-21T11:15:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.