BMW Group zet IBM Watson in bij IoT-onderzoek

Autoconcern BMW Group gaat het cognitieve computing-platform Watson van IBM inzetten bij onderzoek naar intelligente ondersteuningsfuncties voor bestuurders. Daarbij gaat het onder meer om het personaliseren van de rijervaring en het ontwikkelen van intuïtieve ondersteuningssystemen voor de bestuurders van nieuwe BMW-auto's. Denk bijvoorbeeld aan spraakgestuurde interfaces waarmee een bestuurder met zijn auto kan communiceren.

Met het oog op de samenwerking wordt een gezamenlijk team van onderzoekers en ingenieurs gehuisvest in IBM's wereldwijde hoofdkwartier voor ‘Watson Internet of Things’ in München. Het team krijgt de beschikking over vier BMW i8 hybride sportwagens. Prototype-oplossingen komen te draaien op IBM’s Bluemix-cloudplatform.

IBM spreekt de verwachting uit dat na dit contract met BMW er meer samenwerkingsovereenkomsten met bedrijven zullen volgen om de mogelijkheden van internet of things (IoT)-toepassingen te onderzoeken. Big Blue kondigde recent aan wereldwijd drie miljard dollar te investeren in het ontwikkelen van IoT-toepassingen met behulp van het high performance computing-platform Watson. Zo’n tweehonderd miljoen dollar hiervan wordt gebruikt om het IoT-center in München in te richten.

BMW and IBM: Cognitive Research for Cars of the Future

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-19T10:39:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.