NEN lanceert standaardisatieplatform IoT

internet of things

Het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) heeft het Standaardisatieplatform IoT (internet of things) opgezet. Het doel is om de interoperabiliteit door middel van standaarden en daarmee de mogelijkheden voor de praktische toepassing van IoT in Nederland te bevorderen. NEN zoekt partijen die zich bij het platform willen aansluiten.

De verwachting is dat in 2020 wereldwijd ongeveer 25 miljard apparaten via internet verbonden zullen zijn. Het IoT-standaardisatielandschap is complex: een veelheid aan organisaties werkt aan standaarden voor IoT. Zij werken elk vanuit hun eigen perspectief en business case, stelt het NEN.

Die complexheid kan het succesvol worden van IoT-oplossingen in de weg staan. 'IoT biedt allerlei kansen maar vereist ook veel samenwerking tussen organisaties. Interoperabiliteit om slimme onderdelen op allerlei gebieden met elkaar te verbinden en te laten communiceren, is essentieel. Standaarden zijn voor interoperabiliteit een belangrijke vereiste', aldus de standaardenorganisatie.

Het instituut wil met het Standaardisatieplatform IoT fungeren als kenniscentrum op het gebied van standaarden voor IoT. Het platform wil bijvoorbeeld relevante ontwikkelingen en behoeftes van Nederlandse organisaties in kaart brengen en de ontwikkeling van standaarden stimuleren, zowel generiek als voor specifieke sectoren.

Aansluiten

NEN zoekt partijen die willen deelnemen aan het platform. Voor meer informatie en interesse: mail naar kid@nen.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NEN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-30T11:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.