SIDN krijgt meerderheidsbelang in Connectis

Dit artikel delen:
samenwerking

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) neemt een meerderheidsbelang van 65 procent in Connectis. Dat Rotterdamse bedrijf levert inlogoplossingen en blijft als een aparte onderneming opereren.

SIDN is het bedrijf achter alle .nl-domeinnamen. Het heeft sinds 1 januari 2017 een meerderheidsbelang van 65 procent verworven in Connectis. Deze Rotterdamse onderneming levert veilige inlogoplossingen en herbruikbare digitale identiteiten. De bedrijven willen hun krachten bundelen en hun dienstverlening versterken. Zo stelt de overname Connectis naar eigen zeggen in staat om te groeien en kan SIDN digitale identiteiten aan zijn productportfolio toevoegen.

Martijn Kaag, algemeen directeur Connectis: ‘Mensen en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens in betrouwbare handen zijn en dat ze veilig informatie kunnen inzien vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. Door de samenwerking met SIDN kunnen we profiteren van de infrastructuur en alle kennis en ervaring op het gebied van beveiliging. Met deze expertise zijn we in staat oplossingen te ontwikkelen die nog beter aansluiten bij de behoeften van de Nederlandse en Europese internetgemeenschap.’

Connectis

Connectis levert onder meer inlogoplossingen, mobiele authenticatie, koppelingen met bestaande loginvoorzieningen en herbruikbare digitale identiteiten. Het bedrijf claimt dat ruim twaalf miljoen Nederlanders hun infrastructuur gebruiken om in te loggen bij ruim 250 dienstverleners, zoals (zorg)verzekeraars, uitgevers, lokale overheden en ministeries.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-11T11:00:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.