ServiceNow neemt DxContinuum over

Dit artikel delen:

ServiceNow, de Amerikaanse aanbieder van it-servicemanagement in de cloud, heeft de overname van DxContinuum bekendgemaakt, een aanbieder van oplossingen op het gebied van machine learning. Het bedrijf gaat de technologie van DxContinuum, gevestigd in Silicon Valley, opnemen in het ServiceNow-platform. Doel is een groot deel van de handmatige werkprocessen in een werkomgeving voortaan volautomatisch af te handelen.

Volgens ServiceNow vinden in de werkomgeving nog veel handmatige processen plaats die geautomatiseerd afgehandeld kunnen worden. Denk aan het melden van it-problemen, het regelen van personeelszaken, klantverzoeken en veiligheidswaarschuwingen. Door de machine learning algoritmes van DxContinuum toe te passen op alle unieke datasets van klanten wil ServiceNow machines trainen in het nemen van de juiste route bij dit soort verzoeken.

Daarnaast verwacht ServiceNow de kunstmatige intelligentie van DxContinuum in te kunnen zetten bij internet of things (IoT)-apparaten. 'Omdat steeds meer IoT-apparaten serviceverzoeken doen, wordt het steeds belangrijker dat deze verzoeken worden gecategoriseerd, gerout en beantwoord. Honderdduizenden verzoeken van zowel machine als mens kunnen effectief en automatisch afgehandeld worden voor klanten van ServiceNow, waarmee de intelligente automatisering van processen die nu veelal nog handmatig gebeuren weer een stap dichterbij is gekomen', schrijft het bedrijf in een persbericht.

De aankoop van DxContinuum is met baar geld betaald. Het bedrijf zal details over de overname delen tijdens de presentatie over de resultaten in het vierde kwartaal en het boekjaar 2016, die gepland staat op 25 januari 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-19T17:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.