Xeelas helpt Sade met LoRa-netwerk in Istanbul

LoRa netwerk

LoRa-module KPN.

Xeelas, een Arnhemse aanbieder van communicatiediensten via LoRa-netwerken, gaat een samenwerking aan met het Turkse Sade Group. De bedrijven hebben een plan gepresenteerd voor de bouw van een LoRa-netwerk in de Turkse stad Istanbul. Sade wil in tien grote Europese steden zo'n communicatienetwerk voor internet of things (IoT) aanleggen.

Via het LoRa-netwerk moeten bedrijven en overheden data verzenden, ontvangen en analyseren van duizenden aan internet gekoppelde apparaten. Xeelas levert kennis van het LoRa-wan-protocol.

Volgens Dick Klaassen, directeur van Xeelas, is Sade een geschikte partij omdat het beschikt over de schaalgrootte om een dergelijk groot LoRa-netwerk als in Istanbul gepland staat, uit te voeren. Het gaat volgens beide bedrijven om één van de eerste grootschalige toepassingen van LoRa in Turkije. De plannen van het LoRa-netwerk in Istanbul zijn onderdeel van een project waarin Sade Group LoRa-netwerken wil opzetten in tien grote Europese steden.

Xeelas levert in Nederland diensten rondom eigen hardware (gateways) en beheersoftware voor netwerken van IoT-toepassingen. Een voorbeeld van een klant is de verhuurder van toiletcabines en sanitairwagens Dixi. Dat bedrijf kan via een LoRa-netwerk de geografische positie van zijn verhuurde middelen achterhalen. Xeelas is KPN-partner en maakt deel uit van de LoRa-alliantie. Een groep bedrijven die LoRa-toepassingen in Nederland wil versnellen.

LoRa

LoRA-netwerk staat voor Long Range-netwerk. Het gaat om een infrastructuur waarbij aan het internet gekoppelde apparaten over een lange afstand en binnen een beperkte bandbreedte signalen kunnen uitwisselen. 

LoRa richt zich op IoT-toepassingen met een batterijduur tot vijftien jaar en snelheden tot 50 Kbps. Voorbeelden van toepassingen zijn sensoren die draaien op een batterij. Via een gateway worden de signalen over het netwerk verstuurd. KPN kondigde in 2016 aan dat het beschikt over een landelijk dekkend LoRa-netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-28T11:26:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.