Netscape 8 weert spyware en phishing

Dit artikel delen:

Netscape introduceert vandaag de eindversie van Netscape 8. De browser komt met extra functionaliteiten om websurfers tegen spyware en phishingaanvallen te beschermen.

De alfa- en bètaversies van de browser zijn al sinds februari beschikbaar. Netscape heeft voor de eindversie voornamelijk nog wat cosmetische aanpassingen gedaan omdat testgebruikers de meeste kritiek hadden op de 'look & feel' van de browser. Tijdens de bètatestperiode heeft Netscape al de meeste bugs eruit gehaald, de browser stabiel gemaakt en de software geoptimaliseerd.

Netscape richt zich met de nieuwe browser voornamelijk op het beveiligingsaspect, omdat dat op dit moment een 'hot issue' is bij internetgebruikers. Het heeft in de nieuwe browser extra functionaliteiten gebouwd om internetgebruikers te beschermen tegen twee veel voorkomende types beveiligingsrisico’s; spyware en phishing.

Om gebruikers te beschermen tegen spyware voegt de browser een extra beschermingslaag toe. Veel anti-spywareprogramma’s beschermen gebruikers alleen wanneer een computer aangevallen wordt, terwijl de nieuwe browser voorkomt dat er een aanval gedaan kan worden.

De browser beschermt gebruikers tegen phishingaanvallen door automatisch beveiligingsopties aan te passen terwijl de gebruiker over het internet surft en mogelijk gevaarlijke websites bezoekt. De aanpassingen worden gedaan op basis van een lijst van bekende malware-sites die drie keer per dag vernieuwd wordt.

De nieuwe browser kan vanmiddag gedownload worden via de netscape.com website.


Meer informatie: Netscape 8

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-19T12:38:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.