Managed hosting door True

Rodin Broadband verglaast Groningen

Groningen, EBG en NCG kennen subsidie toe voor netwerk

 

Rodin Broadband Groningen voorziet de provincie Groningen van een glasvezelnetwerk. Daarvoor ontvangt het veertig miljoen euro subsidie van de provincie Groningen, Economic Board Groningen (EBG) en Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Naar verwachting gaat de uitrol in het najaar van start, waarna het netwerk binnen twee jaar beschikbaar komt.

In Groningen hebben ruim dertienduizend adressen – zowel bedrijven als huishoudens – geen toegang tot snel internet. Rodin heeft een plan opgesteld om de gehele provincie te voorzien van glasvezel.

De voorbereidingen gaan in de komende periode van start. Rodin bepaalt in samenwerking met de gemeente op welke tracés het netwerk wordt aangelegd. Hierbij krijgen de negen aardbevingsgemeenten voorrang. Als Rodin voldoende abonnementen heeft verkocht, start het bedrijf met de aanleg van het netwerk. Het verwacht in het najaar te starten en het netwerk binnen twee jaar beschikbaar te hebben.

De gemeenten zorgen voor de juiste graafvergunningen en het plaatsen van de centrales. Bovendien houdt de provincie toezicht op de uitvoering van het plan en zorgt er naar eigen zeggen voor dat het financiële risico van de regeling beperkt wordt.

Snel Internet Groningen

EBG en NCG en de provincie Groningen hebben de ambitie dat voor eind 2018 alle Groningers snel kunnen internetten, een initiatief waarvoor de subsidieregeling Snel Internet Groningen in het leven is geroepen en in totaal veertig miljoen euro is vrijgemaakt. De provincie stelt dertig miljoen euro beschikbaar in de vorm van leningen. EBG en NCG hebben elk vijf miljoen euro beschikbaar gesteld in de vorm van subsidie voor het aardbevingsgebied.

In het najaar van 2016 konden partijen een verzoek indienen voor de subsidieregeling. De Coöperatie Samen Glasvezel Groningen en Breedband Groningen kwamen niet in aanmerking voor de vergoeding.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6161692). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×