Internetbureau Colours lijft Mangrove in

Bedrijf plant meer overnames en wil omzet verdubbelen naar 20 miljoen in 2020

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Het Rotterdamse internetbureau Colours neemt zijn eveneens in de Maasstad gevestigde evenknie Mangrove over. Welk bedrag dat met de overname gemoeid is, wordt niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat Investeerder Keadyn en Mangrove-oprichters Robert Leefmans, Oscar van Veen en Roel Schiefelbusch alle aandelen hebben verkocht aan het moederbedrijf van Colours, Digital United uit Den Bosch.

Beide bedrijven hebben naar nu blijkt al op 15 juli 2017 overeenstemming bereikt. Het kapitaal waarmee Colours Mangrove heeft aangekocht, is afkomstig uit de eerdere verkoop van Yourzine en Searchresult aan PostNL.

De naam Mangrove blijft onder de vleugels van Colours gehandhaafd. Medewerkers van de Rotterdamse tak van Colours zijn ingetrokken bij hun nieuwe collega’s van Mangrove in het Schieblock in het centrum van de havenstad. Het bedrijf heeft ook nog een vestiging in Den Bosch.

Omzet verdubbelen

Jorg Verweij, ceo van Colours: ‘Colours is goed in platformen en klantportalen. Denk bijvoorbeeld aan de portals van Eneco of Vitens. We worden vaak gevraagd voor design, creatie en technische realisatie. Met Mangrove kunnen we ook op directieniveau meepraten, omdat deze onderneming al eerder werd gevraagd om mee te denken over digitale transformatie.’ Verweij geeft daarnaast aan dat hij de omzet van zijn bedrijf wil verdubbelen van tien naar twintig miljoen tegen het jaar 2020. Ook geeft hij aan dat andere overnames hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar gaan volgen.

Mangrove-oprichters Robert Leefmans, Roel Schiefelbusch en Oscar van Veen zijn ook te spreken over de overname. Van Veen: ‘We hebben de afgelopen jaren actief gezocht naar aansluiting en zijn daarin geslaagd. Ons kantoor in Rotterdam groeit nu sterk vanwege de komst van dertig nieuwe collega’s. In totaal werken er nu meer dan 55 mensen in het kantoor.’

Mangrove is opgericht in 1997. Het heeft onder meer KNMI, KwikFit, VARA, de Lotto, Omron, Het Nationale Park De Hoge Veluwe, DFDS Seaways en het Rode Kruis in zijn klantenportfolio. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites en apps en het ondersteunen van opdrachtgevers met online marketingactiviteiten. De dertig medewerkers stappen over naar Colours.

Bij Colours werken (na de overname) 135 medewerkers. Colours werkt onder andere voor klanten als Eneco, Stedin, Schouten & Nelissen, De Goudse Verzekeringen en Vitens. Het internetbureau verwacht dit jaar verder uit te breiden door een of meerdere overnames. Colours is onderdeel van United BV.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-22T09:54:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.