Internetbureau Ezcompany neemt Trinoco over

Dit artikel delen:
MBO handen samenwerking overname

Het Tilburgse internetbureau Ezcompany heeft branchegenoot Trinoco uit Werkendam overgenomen. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het opensource Drupal-platform en werkten al langer samen met elkaar. Door de overname verwacht Ezcompany beter in te kunnen spelen op de aanhoudende vraag naar web-opensourceoplossingen en het klantenportfolio uit te breiden.

Met de overname van Trinoco - ruim tien man - komt het aantal medewerkers van Ezcompany uit op vijftig medewerkers. Naast het kantoor in Tilburg heeft het bedrijf vestigingen in Breda en Utrecht. Er zijn vooralsnog geen plannen om het kantoor van Trinico in Werkendam te sluiten. 'Lokale aanwezigheid, waarbij medewerkers dicht bij huis kunnen werken vinden wij belangrijker dan iedereen bij elkaar in een groot kantoor', zegt directeur Bas van den Nieuwenhuijzen van Ezcompany.

Het in 2001 opgerichte internetbureau Ezcompany werkt sinds 2011 samen met Drupal, de Belgische leverancier van een open soource-contentmanagementsysteem (cms). In 2015 is daar het php-platform Laravel aan toegevoegd. Het bedrijf werkt volgens de Scrum-methodiek.

Opdrachtgevers zijn onder andere Jaguar Land Rover, Universiteit Utrecht, de rijksoverheid, Erasmus Universiteit Rotterdam, Graydon en ROC Midden Nederland. Daarnaast is Ezcompany initiatiefnemer en hoofdontwikkelaar van het project 'Drupal voor Gemeenten'. Daar maken inmiddels zo'n vijfentwintig Nederlandse gemeenten gebruik van.

Immer

Internetbureau Trinoco is in 2011opgericht  en heeft Drupal-oplossingen geleverd aan opdrachtgevers als Adformatie, Kidsweek, Beeld en Geluid en NCRV. Daarnaast is Trinoco initiatiefnemer van het klantinformartieplatform Qeado.

Een deel van het klantenbestand van Trinoco wordt overigens overgedragen aan Immer, een Drupal-specialist uit Rotterdam. Volgens directeur Van den Nieuwenhuijzen gaat het om activiteiten die buiten de kernsectoren van Ezcompany vallen, zoals (semi-)overheid en onderwijs. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-01T09:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.