Time Warner overweegt afstoten AOL

Mediaconcern Time Warner overweegt zijn online-divisie AOL (America Online) af te stoten. AOL kocht Time Warner in 2000 voor 147 miljard dollar, maar heeft sindsdien forse verliezen geboekt.

Ironisch genoeg zou de afstoot gebeuren middels een beursgang van de voormalige online-dienst. De opbrengsten daaruit moeten toekomstige overnames mogelijk maken. Dit liet ceo Richard Parsons weten. Hij sust eventuele ophef met de mededeling dat een beursgang nu niet op stapel staat. Daarvoor wil hij wachten op een eventuele consolidatie in de Internet-markt.

 

De in 2000 ingezette koop van het veel grotere Time Warner door AOL is begin 2001 goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten. Europa gaf eind 2000 toch nog toestemming.

 

De één-op-één aandelenruil was mogelijk door de overspannen aandelenkoers van Internet-bedrijf AOL. De gezamenlijke omzet van het gecombineerde bedrijf, AOL Time Warner geheten, kwam toen neer op dertig miljard dollar, de totale beurswaarde op driehonderdvijftig miljard.

 

Het glorieus geachte samenzijn heeft echter lang niet de verwachte synergie - en voordelen daaruit- tussen online enerzijds en print, tv en film anderzijds opgeleverd. Midden 2003 besloot het concern al de naam terug te veranderen in de oude door het AOL-deel te schrappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-23T12:04:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.