Online reis- en boekingsites blijven geld ophalen

Nederlandse startup Withlocals krijgt 3,5 miljoen euro; Brits Secret Escapes 94 miljoen

Dit artikel delen:

Investeerders stappen nog steeds in online reis- en boekingssites. Zo heeft de Nederlandse startup Withlocals, een marktplaats voor gepersonaliseerde reizen, 3,5 miljoen euro opgehaald in een eerste financieringsronde, geleid door Inkef Capital. Het Britse Secret Escapes, het online boekingsportaal voor luxe reizen, haalde in een vierde investeringsronde zelfs zo'n 94 miljoen euro op.

Withlocals is in 2013 opgericht. Op de marktplaats kunnen reisorganisatoren gepersonaliseerde en betaalbare activiteiten en tours aanbieden aan reizigers. Op dit moment biedt Withlocals zo'n twaalfhonderd privétours die naar de wensen van de reiziger kunnen worden aangepast, uitgevoerd door negenhonderd toeristische agentschappen in 24 internationale steden. Met het extra kapitaal van Inkef Capital wil Withlocals zijn platform uitbreiden naar nog eens veertig extra steden, waaronder New York, Florence en Hongkong.

Investeerder Temasek uit Singapore steekt met deelname van de bestaande investeerder Idinvest Partners circa 94 miljoen euro in Secret Escapes, het online boekingsportal voor luxe reizen uit Londen. Met deze nieuwe investering heeft Secret Escapes sinds de oprichting in 2011 in totaal inmiddels al een slordige 130 miljoen euro opgehaald.

Sinds de oprichting is Secret Escapes succesvol in 21 landen in Europa, Azië en de Verenigde Staten en is het aantal leden van vier miljoen in januari 2014 gestegen naar het huidige niveau van 47 miljoen leden wereldwijd.

Het online portaal biedt leden exclusieve deals met grote kortingen bij geselecteerde hotels en op reizen. Secreet Escapes wil met de nieuwe kapitaalinjectie uitbreiden in winstgevende kernmarkten, deels via overnames. Zo heeft Secret Escapes recent Slevomat overgenomen, een aanbieder van reisdeals in Centraal en Oost Europa. Nederlandse startups

Eind augustus haalde het Amsterdamse Hotelchamp ook al opnieuw investeringskapitaal op. Een groep private investeerders steekt 2,25 miljoen euro in het jonge bedrijf, bovenop de 1,75 miljoen euro die vorig jaar augustus werd verstrekt. Hotelchamp biedt software aan waarmee hoteliers boekingen via hun eigen website kunnen genereren, als alternatief voor grote boekingssite als Booking.com, Trivago en Expedia.

Verder ontving die maand Bidroom.com, de Nederlandse 'alleen voor leden'-hotelboekingssite, een niet nader bekend gemaakte investering van Samih Sawiris, oprichter van het bedrijvenconglomeraat Orascam Development Group. De startup sloot twee mandedn daarvoor nog een investeringsronde af  waaraan een aantal middelgrote hotelketens uit Nederland en Zwitserland deelnamen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-11T10:14:00.000Z Rik Sanders