ISPConnect stelt Potters aan als nieuwe voorzitter

Ook wijzigingen in bestuur branchevereniging

Dit artikel delen:
Manager

Wido Potters, manager support & sales bij BIT, is de nieuwe voorzitter van branchevereniging ISPConnect. Hij volgt Yom Schutte (KPN) op, die de rol zes jaar lang heeft vervuld. Ook in het bestuur van de vereniging zijn er personele wisselingen. Gerben van Leeuwen en Lennert den Teuling trekken zich na vijf jaar terug als bestuurders, Steven Mohamedajoeb van Hostnet en Henri de Jong van Mijndomein zijn de nieuwe bestuursleden.

Een en ander is besloten tijdens de algemene ledenvergadering die 16 januari 2018 plaatsvond. Simon Besteman, directeur van de branchevereniging voor de Nederlandse hostingindustrie, over de aanstelling: ‘Na zes jaar heeft Yom Schutte het stokje overgedragen aan Wido Potters. Toen Yom in 2011 aantrad was onze vereniging in een overgangsfase. Het was op dat moment niet duidelijk of we nog wel bestaansrecht hadden, al helemaal niet welke richting we moesten kiezen voor de toekomst en in welke vorm. Yom is de aanjager geweest van de professionaliseringslag die ISPConnect in de afgelopen zes jaar heeft doorlopen. Hij heeft Gerben van Leeuwen en Lennert den Teuling in het bestuur gehaald, en uiteindelijk ook de beslissing genomen om iemand te zoeken die de organisatie op poten kon zetten en als directeur ISPConnect zou runnen. Zo ben ik in 2012 in eerste instantie dankzij Yom als interim manager bij de club gekomen, en daarna als directeur verder aan de slag gegaan.’

Onderwijs, security en privacy

Besteman vervolgt: ‘De transformatie van ISPConnect onder het voorzitterschap van Yom is spectaculair geweest. We hebben het ledenbestand meer dan verdubbeld, de begroting op orde gebracht, programma’s opgezet voor onderwijs, security en privacy, een geschillencommissie opgericht, een kenniscentrum ontwikkeld. En een brancheorganisatie die evenementen organiseert, conferenties opzet en aan tafel zit bij de belangrijke overlegstructuren in Den Haag. We zijn een hele andere organisatie dan zes jaar geleden. Wido treft nu, als inkomend voorzitter, een professionele club aan die zijn zaakjes op orde heeft.’

Het voltallige bestuur bestaat nu uit: Voorzitter Wido Potters (BIT), vice-voorzitter Frans ter Borg (Cloudmerge en Quanza Engineering), secretaris Steven Mohamedajoeb (Hostnet), penningmeester Marin Heideman (Digistate), bestuurslid Henri de Jong (Mijndomein) en directeur Simon Besteman (EPI en Cloud IT Academy).

ISPConnect komt voort uit de fusie die op 1 juni 2011 plaatsvond tussen Stichting ISP Belang en de Vereniging ISPConnect Nederland. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-23T09:27:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.