VoIP-dienst KPN drukt op omzet vaste net

De omzet van KPN op het vaste net komt verder onder druk te staan door Internetplusbellen, het nieuwe VoIP-product van KPN voor consumenten. Dit bevestigde KPN-bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer bij de introductie van het nieuwe belproduct.

Wel zal de winst van het vaste net ongeveer op peil blijven omdat er ook aanzienlijke kostenvoordelen zijn te behalen voor KPN met VoIP (voice over IP), zei Scheepbouwer.

 

"Door Internetplusbellen gaat echt een nieuw tijdperk aanbreken voor KPN. Nederland is op dit moment sowieso een van de meest dynamische en concurerrende markten in Europa. Op het gebied van breedband zijn we sowieso al koploper met een breedbandpenetratie van meer dan 45 procent," zo zei voormalig KPN-bestuurder Eelco Blok die ook aanwezig was bij de introductie van het nieuwe product op het hoofdkantoor van KPN in Den Haag.

Met Internetplusbellen kan onbeperkt ge-Internet en gebeld worden naar vaste nummers voor een vast bedrag per maand. Het basisproduct kost 34,95 euro. Wie op elk gewenst tijdstip naar een vast nummer wil bellen betaalt nog 10 euro extra.

 

KPN rekent dit jaar op enkele tienduizenden nieuwe klanten voor het nieuwe product. Dat zullen deels nieuwe klanten zijn, deels mensen die nu toch al een ADSL-abonnement hebben bij XS4all of Planet Internet en die willen omschakelen. Wie wil overstappen naar Internetplusbellen kan zijn oude nummer behouden. Bijkomend voordeel van Internetplusbellen is dat hoewel de verbinding over een DSL-lijn tot stand komt, de pc niet hoeft aan te staan.

Spil bij Internetplusbellen is de Experia, een apparaat dat niet alleen geschikt is om over DSL te bellen, maar ook ingezet kan worden als router. De Experia is al geschikt gemaakt voor ADSL2+, de nieuwe generatie snel Internet die eraan zit te komen. Ook kan er draadloos ge-Internet worden met de Experia en kunnen er een wifi-telefoontoestel en videotelefoon op worden aangesloten. Het schakelkastje is gemaakt door het Duitse Siemens en is volgens KPN al uitgebreid getest in Azië. Verder is het ook al geschikt om tv-signalen te ontvangen (IP-tv).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-26T13:58:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.