Managed hosting door True

Facebook investeert in community-leiders

 

Facebook

Facebook gaat tientallen miljoenen investeren in de mensen die communities opbouwen, met onder meer tien miljoen dollar aan beurzen die rechtstreeks bedoeld zijn voor mensen die gebruikersgroepen opbouwen en beheren.

Tijdens de Facebook Communities Summit Europe in Londen heeft Facebook het Facebook Community Leadership-programma onthuld: een wereldwijd initiatief waarbij het bedrijf investeert in mensen die community's opbouwen. Facebook stelt tientallen miljoenen dollars voor het programma beschikbaar, waaronder tien miljoen aan beurzen die rechtstreeks bedoeld zijn voor mensen die community's opbouwen en beheren.

Het programma omvat ook opleidingen en trainingen, maar vooral de financiële steun springt in het oog. Zo komt er een investering van vijf miljoen dollar voor vijf community-leiders die een voorstel hebben om de communities nog te versterken. Daarnaast krijgen honderd leiders tot vijftigduizend dollar die ze kunnen inzetten voor een community-initiatief.

Voor de community-beheerders komen er ook nieuwe tools om de community ‘veilig, netjes en actief’ te houden. Beheerders kunnen nu verzoeken van leden, groepsinformatie en andere gegevens vanuit een en dezelfde plek bekijken. Beheerders kunnen de groepsregels nu ook afzonderlijk weergeven, zodat de regels voor ieder lid extra duidelijk zijn.

Facebook kondigt tegelijk ook aan dat het zijn technisch team in Londen, dat communities veilig houdt, gaat verdubbelen. Het team spoort onder meer nepaccounts op en ontwikkelt tools om ‘ongeschikte’ content te melden. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6299312). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Reacties

Facebook moet wat doen om het tij te doen laten keren. Het aantal jongeren dat hun site verlaat is groter dan dat er bij komen. Heeft deels te maken dat die ook door beginnen te krijgen dat de moderatie (lees censuur) die Facebook toepast steeds verder gaat waardoor de mensen een steeds meer beperkte bubbel voorgeschoteld krijgen.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.