Resultaten van Snapchat stellen teleur

Dit artikel delen:
Snapchat

Hoewel het sociale netwerk Snapchat een pak meer gebruikers wist te verleiden in het afgelopen kwartaal, ging het aandeel onderuit op de beurs. Analisten vonden het namelijk allemaal niet genoeg.

In het eerste kwartaal van dit jaar had Snapchat gemiddeld zo’n 191 miljoen dagelijkse bezoekers, dat zijn er 15 procent meer dan vorig jaar. De omzet ging eveneens omhoog tot zo’n 231 miljoen dollar. In het eerste kwartaal van 2017 was 150 miljoen.

Voor analisten en beleggers was dat echter niet genoeg. Snapchat heeft zijn app recent een stevige design-update gegeven waarvan veel werd verwacht. In plaats van veel nieuw bezoekers aan te trekken, kwam er vooral veel kritiek op. De nieuwe lay-out wist ook nauwelijks nieuwe gebruikers aan te trekken: tegenover vorig kwartaal steeg hun aantal met nauwelijks iets meer dan 2 procent.

Snapchat blijft ook fikse verliescijfer neerzetten. Onder de streep verbrandde het bedrijf dit kwartaal meer dan 385 miljoen dollar. Daar zitten wel hoge kosten bij in verband met de recente beursgang, maar toch baart het veel waarnemers zorgen. In vergelijking met andere sociale media lijkt Snapchat ook maar niet de sprong naar het echt grote publiek te kunnen maken. Facebook (bijna anderhalf miljard dagelijkse gebruikers) en Instagram (een half miljard) blijven stukken groter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-03T09:33:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.