Britse investeerder Arcus stapt in bij E-Fiber

Dit artikel delen:

Arcus Infrastructure Partners, een Britse fondsbeheerder met ervaring op het gebied van investeringen in de Europese telecominfrastructuur, heeft een meerderheidsbelang verworven in E-Fiber. Dit bedrijf uit Huis ter Heide voorziet Nederlandse gemeenten van breedbandinternet. Met de nieuwe eigenaar aan boord wil E-Fiber nieuwe kortetermijnprojecten financieren, waaronder een aantal lopende initiatieven binnen verschillende gemeenten.

Met de transactie zijn zowel de verwerving van aandelen alsmede de terugbetaling van de leningen gemoeid. Hoeveel Arcus betaalt voor het meerderheidsbelang in E-Fiber is niet bekendgemaakt.

E-Fiber is gespecialiseerd in de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van glasvezelnetwerken in Nederland. Het bedrijf claimt op dit moment eigenaar te zijn van ‘Fibre to the Home’-glasvezelnetwerken waarop ruim honderdduizend huishoudens zijn aangesloten.

Arcus Infrastructure Partners heeft op telecomgebied investeringen lopen in onder andere de Shere Group, eigenaar van telecommunicatiemasten in het Verenigd Koninkrijk en Nederland, het Franse telecominfrastructuurbedrijf TDF en de Zwitserse glasvezelnetwerkaanbieder Swiss4net.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-15T09:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.