Managed hosting door True

Chrome waarschuwt bij onveilige websites

Dit artikel delen:
internet

Google heeft een nieuwe versie van zijn webbrowser Chrome uitgebracht die waarschuwt wanneer er geen versleutelde https-verbinding wordt gebruikt. Tot nog toe kregen veilige websites een groen slotje mee.

Google had de nieuwe, omgekeerde aanpak al een tijdje geleden aangekondigd en met de nieuwe versie 68 van Chrome is dat nu ook zo doorgevoerd: bij websites die geen https-verbinding gebruiken komt er een melding ‘niet veilig’ in de adresbalk te staan.

Er zijn nog wel wat kleine sites die geen versleutelde https-verbindingen aanbieden, maar ook sommige grote organisaties tonen zich traag met de invoering ervan. In Nederland is dat bijvoorbeeld zo voor de website van de Amsterdamse tv-zender AT5.

Voor Chrome versie 69, dat er in verwachting in september zal aankomen, zal Google ook het ‘Beveiligd’-label laten vallen. Vanaf dan, zo gaat de webgigant er van uit, zal elke website https moeten gebruiken en wordt de schandpaal pas bovengehaald als dat niét zo is.

Overigens is het gebruik van https ook niet altijd zaligmakend. Het protocol zegt niets over met wie de surfer precies verbinding maakt, enkel dat de verbinding geëncrypteerd is. Een fake webshop mét https is dus even onveilig als zonder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-24T13:21:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.