Australië zegt nee tegen Huawei bij bouwen 5G

Dit artikel delen:
5G

Huawei mag geen 5G-netwerk opzetten in Australië. De Australische regering is bang voor inmenging van de Chinese overheid in de telecomnetwerken van het land. Huawei is diep teleurgesteld in het besluit van Australië.

De Chinese telecomgigant Huawei wilde een eigen 5G-netwerk opzetten in Australië, maar krijgt van de regering aldaar geen toestemming voor de bouw. De Australische overheid is bang dat de Chinese overheid een forse vinger in de pap heeft en zo via slinkse weg de beschikking krijgt over de data uit het netwerk en deze kan gebruiken voor specifieke doeleinden.

Huawei ontkent dat het de data, die middels het 5G-netwerk worden verkregen, uit handen geeft aan de Chinese overheid. Het bedrijf zegt dan ook diep teleurgesteld te zijn in de Australische overheid om de Chinese telecomgrootheid de bouw van een 5G-netwerk te ontzeggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-23T11:26:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.