Trump overweegt onderzoek naar social media

Dit artikel delen:

Overtreden sociale media als Google, Facebook en Twitter de Amerikaanse regels rond mededinging? Het Witte Huis blaast warm en koud over het plan om aan de autoriteiten te vragen hierrond een diepgaand onderzoek te doen.

Het Witte Huis wil aan de mededingingsautoriteiten vragen om 'om een diepgaand onderzoek te voeren naar het overtreden van de mededingsingsregels door een online platform’. Dat schrijft het persagentschap Bloomberg dat de handen kon leggen op een kladversie van het decreet. In die versie wordt trouwens geen enkel bedrijf bij naam genoemd.

Andere overheidsdepartementen, zoals Justitie, krijgen de opdracht om binnen een maand aanbevelingen te doen 'om de concurrentie tussen de online platforms te vrijwaren en een oplossing te vinden voor de problemen van partijdigheid'. Het zijn scherpe woorden, maar een dag later nam het Witte Huis alweer afstand van het document. Woordvoerster Lindsay Walters liet aan The Washington Post weten dat ‘het document niet de conclusie is van een officieel beleidsproces van het Witte Huis, ook al is het bezorgd over de activiteiten van de online platforms en hun impact op de samenleving.’

Het is al langer bekend dat president Trump op ramkoers ligt met grote internetbedrijven omdat hij meent dat die partijdig zouden zijn. Zo beschuldigt hij Google er van om zoekresultaten te manipuleren en enkel, wat hij noemt, ‘fake news’ te laten zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-24T10:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.