Novell biedt Linux met applicatiepakket en hardware

Novell heeft vandaag een oplossing aangekondigd die is samengesteld uit software van Novell, JBoss en Oracle. Daarnaast is HP verantwoordelijk voor het leveren van de servers.

Deze 'mixed source' oplossing moet de risico's beperken bij de implementatie van Linux-oplossingen die bestaan uit componenten afkomstig van verschillende leveranciers.

 

Volgens David Patrick, Linux- en open source-topman bij Novell, zorgt de leverancier ervoor dat klanten niet meer wakker hoeven te liggen om de implementatie van Linux-toepassingen. "Men weet dat de oplossing werkt zoals beloofd. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat de implementatie van hun Linux-toepassingen zonder enige onderbreking in de normale bedrijfsvoering verloopt. Door validatie van dit pakket, zorgt Novell ervoor dat klanten tijd en geld kunnen besparen bij modellering en proefprojecten."

 

Het Novell Validated Configuration Program houdt in dat Novell en partners alle componenten van de totaaloplossing in en met elkaar integreren en testen. De ‘best practices’ voor de implementatie worden gedocumenteerd en de aanbevolen configuraties worden opgesteld.

 

"Klanten implementeren tegenwoordig liever een geïntegreerde combinatie van toepassings  en databasesoftware onder Linux," verklaart HP-topman Martin Fink, verantwoordelijk voor open source en Linux. "HP heeft al veel succes geboekt met zijn eigen producten. Samenwerking met Novell in het kader van het Validated Configuration Program zorgt ervoor dat HP en Novell beter in staat zijn om grondig geteste en geoptimaliseerde oplossingen te bieden voor Linux en open source."

 

Bob Bickel, vice-president strategie and corporate development bij JBoss, is ervan overtuigd dat deze samenwerking noodzakelijk is. "De combinatie van open source en commerciële producten in deze gevalideerde oplossing van Novell, weerspiegelt de realiteit van de markt van dit moment. Als we willen dat grote ondernemingen meer open source gaan gebruiken, moeten de fabrikanten goed met elkaar samenwerken om een probleemloze implementatie van open source mogelijk te maken."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-09T15:38:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.