Italiaanse kids doen internetverbindingen kreunen

Dit artikel delen:

Italiaanse internetproviders zien de laatste dagen een stevige stijging van de trafiek op hun netwerken. Niet alleen volgen heel veel kinderen online-les in een poging het coronavirus te slim af te zijn, heel wat onder hen blijken de onverwachte vrije tijd ook op te vullen met games, zo meldt Bloomberg.

Nu de meeste scholen, restaurants en winkels in Italië hun deuren hebben gesloten, neemt de bevolking steeds meer zijn toevlucht tot online-entertainment. Vooral Italiaanse kinderen die online videogames als Fortnite en Call of Duty spelen, zorgen voor een piek in het internetverkeer, meer nog dan de zakelijke programma’s of videoconferencing-apps die volwassenen gebruiken.

De trafiek wordt nog meer omhooggestuwd wanneer gamebedrijven grote updates voor hun spelletjes uitbrengen en miljoenen kinderen tegelijkertijd patches van 25 gigabyte en meer beginnen te downloaden. ‘We zien een toename van meer dan zeventig procent van het internetverkeer via ons vaste netwerk, met een grote bijdrage van online gaming zoals Fortnite’, zei Telecom Italia-ceo Luigi Gubitosi tijdens een gesprek met analisten. Vorige woensdag was er een golf van klachten over het verlies van internetverbindingen door klanten van Telecom Italia. Het aantal klachten is later op de dag afgenomen.

In andere landen is het fenomeen eveneens opgemerkt. Vodafone UK meldt dat het bedrijf netwerkcapaciteit heeft toegevoegd voor het geval de overheid maatregelen introduceert. Dat zou een piek kunnen meebrengen in bijvoorbeeld Netflix-streams.

De exploitanten van internetinfrastructuur in de belangrijkste economische centra van de wereld, moeten zich ook aanpassen omdat reisbeperkingen en andere maatregelen ter beperking van virussen tot een sterke toename van het internetgebruik leiden. Het Zweedse Telia Carrier, dat een van 's werelds grootste intercontinentale glasvezelnetwerken exploiteert, zag het verkeer in februari met 2,7 procent toenemen. In maart zou dat cijfer al zeker geklopt worden.

‘Alle grote spelers op de videoconferentiemarkt hebben in de afgelopen tien dagen om bandbreedte-upgrades gevraagd, sommigen vragen om een vervijfvoudiging’, zegt Mattias Fridstroem van Telia Carrier. ‘Als niemand in staat is om te vliegen, zullen ze een enorme hoeveelheid extra bandbreedte nodig hebben.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-13T11:11:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.