Total Webhosting Solutions lijft IPS in

Dit artikel delen:
Website

Total Webhosting Solutions (TWS) doet alweer een nieuwe aankoop. Dit keer valt de keuze op de Rotterdamse hostingprovider IPS. Deze partij bundelt de krachten nu met TWS-onderdeel RealHosting met als doel sterker te staan op de hostingmarkt. Hoeveel TWS betaalt voor IPS, wordt niet gecommuniceerd.

IPS is gevestigd in Rotterdam en de hostingpartner voor de creatieve industrie. Door aan te sluiten bij TWS en de krachtenbundeling met RealHosting krijgt IPS naar eigen zeggen de kans om door te blijven groeien en te innoveren. Concreet investeert TWS in techniek en service, zodat IPS in de toekomst nieuwe technologieën bij partners kan introduceren.

Matthieu van Amerongen, ceo van TWS, geeft aan dat hij veel groei ziet in dit deel van de webhostingmarkt en verwacht dat het ook op de lange termijn een groeimarkt zal blijven. ‘De dienstverlening van RealHosting en IPS leent zich perfect voor partijen die websites en/of applicaties leveren aan eindklanten en hierbij de online-infrastructuur managen.’

TWS bouwt aan webhostingportfolio

Strikwerda Investments, het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, bouwt sinds een paar jaar via overnames een webhostingportfolio op onder de paraplu Total Webhosting Solutions (TWS). Het bedrijf is volop op overnamepad. Onlangs voegde het Skyberate en MageHost toe aan zijn portfolio. Vorig jaar nam het Argeweb van KPN over en kocht het Axarnet, een Spaanse leverancier van web- en cloudhosting. In het portfolio bevinden zich daarnaast bedrijven als Yourhosting, Versio, PC Extreme, Realhosting, De Heeg, Savvii, Provider, Neostrada en Reviced Cloud Services.

Naast TWS kent Strikwerda Investments het vehikel Total Specific Hosting (TSH), waaronder partijen als Vancis en NEH vallen. Deze bedienen met een groter web- en cloudhostingportfolio de grotere bedrijven met managed sourcing-diensten. TWS richt zich op kleinere bedrijven met webhosting- en domeinregistratiediensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-11T10:30:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.