Freedom Internet kiest glasvezelnetwerk T-Mobile

Dit artikel delen:

Freedom Internet is vanaf januari 2021 als internetdienstenaanbieder actief op het glasvezelnetwerk van T-Mobile Nederland. Het bedrijf breidt daarmee zijn bereik met gigabit-diensten voor consumenten en bedrijven verder uit.

Freedom is opgericht door oud-medewerkers van Xs4all - nadat KPN dit merk wilde opheffen - en heeft net als Xs4all destijds onderwerpen als internetvrijheid, privacy, databescherming en veiligheid hoog in het vaandel staan.

Het bedrijf is gecharmeerd van de strategie van T-Mobile. Het telecombedrijf zegt open glasvezelnetwerken te bouwen waarop partijen (waaronder T-Mobile zelf) tegen transparante en gunstige tarieven en voorwaarden hun diensten kunnen aanbieden. Volgens Freedom biedt T-Mobile biedt hiermee een alternatief voor de bestaande infrastructuren, zeker voor kleinere partijen als deze internetserviceprovider.

De start hiervan was in juni 2019: T-Mobile begon toen samen met partners Primevest Capital Partners en VolkerWessels Telecom met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Den Haag en recentelijk ook in Eindhoven. Binnenkort presenteert de telco verdere uitbreidingsplannen. T-Mobile heeft de ambitie supersnel internet voor iedereen mogelijk te maken tegen een zo laag mogelijke prijs. Nu heeft minder dan de helft van alle huishoudens toegang tot supersnelle glasvezelverbindingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-10T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.