Investeerder Newion trekt Duitsland in

Eerste investering in beoordelingssoftware Filestage

Dit artikel delen:

Newion, de Amsterdamse investeerder in software-startups en -scale-ups, heeft zijn eerste Duitse investering gedaan. Filestage, een leverancier van beoordelingssoftware ('online proofing) uit Stuttgart, heeft 2,8 miljoen euro ontvangen in een series A-investeringsronde onder leiding van de geldschieter. De andere deelnemers zijn de huidige investeerder HTGF en het fonds Seed+speed van de Duitse (tv-)bekendheid Carsten Maschmeyer.

Volgens Newion wordt 'online proofing' van informatie een kernproces. Bedrijven werken in toenemende mate op afstand en produceren meer digitale content dan ooit, waarbij ze te maken hebben met regelgeving. Met de online-software van Filestage kunnen zij een werkstroom inrichten voor het snel beoordelen, goedkeuren en delen van documenten, video's, afbeeldingen en audiobestanden. Denk aan informatie op het gebied van marketing, communicatie, verkoop, r&d en juridische zaken.

Filestage, opgericht in 2015, claimt dat inmiddels 530.000 gebruikers in 195 landen 5,2 miljoen bestanden via Filestage hebben beoordeeld. Bekende klantnamen zijn Sharp, Sixt, Head, Lufthansa, Rabobank, Cambridge University Press en Braun Medical Devices.

Volgens directeur en medeoprichter Niklas Dorn wordt de kapitaalinjectie gebruikt om het product te verrijken met kunstmatige intelligentie en te investeren in het partnerkanaal. Het bedrijf positioneert zich als alternatief voor e-mail en oudere reviewtools zoals Adobe Acrobat, MS Office en Dropbox om content te delen en te bespreken.

Buitenland

Filestage is niet de eerste buitenlandse participatie van Newion. De in 2000 gestarte investeringsmaatschappij, geleid door Patrick Polak en Frank Claassen, is al actief in België en sinds vorig jaar in Zweden.  

Momenteel is het Newion III-fonds actief; dat wordt ondersteund door Innovfin Equity, met de financiële steun van de Europese Unie onder het programma Horizon 2020 Financiële Instrumenten en het Europees Fonds voor strategische investeringen (EFSI).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-12T09:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.