Klantenvertellen.nl in handen van Duitse Ekomi

Pride Capital Partners betrokken bij overnametraject

Dit artikel delen:
Social media gegevens delen

De Berlijnse feedbackmanagement-aanbieder Ekomi neemt het in Tilburg gevestigde Klantenvertellen.nl over van het Amsterdamse marketingbureau Youvia. Ook Kiyoh, het beoordelingssysteem voor webshops, maakt onderdeel uit van de overeenkomst. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Klantenvertellen.nl (met het onderdeel Patiëntenvertellen.nl) bedient naar eigen zeggen ruim negenduizend klanten met meer dan zeven miljoen online-reviews. Ekomi, dat zo’n tweehonderd werknemers op het hoofdkantoor in Berlijn telt, is wereldwijd Google-partner en biedt technologie die het voor online-bedrijven mogelijk maakt om verkoop- en productbeoordelingen, klantmeningen en online feedback te vergaren.

Het managementteam van Klantenvertellen.nl/Kiyoh wil na de overname de groei in de Benelux versnellen. Het Nederlandse team, dat enkele tientallen werknemers heeft, komt in dienst van Ekomi. Directeur en oprichter Michael Ambrose benadrukt dat Ekomi met de aankoop een volgende mijlpaal heeft behaald in de buy-and-build-strategie die het bedrijf samen met Pride Capital Partners heeft ingezet. Deze strategie bestaat uit organische groei en overnames in Europese landen. Zo wil het bedrijf komend jaar vergelijkbare ondernemingen als Klantenvertellen.nl inlijven in landen als Frankrijk, Spanje en Italië.

Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner Pride Capital Partners, noemt als belangrijkste doel van de strategie de verdere versterking van Ekomi’s positie door geografische expansie en de verbreding van de productportfolio richting klanten.

Het bureau Match Plan heeft Youvia mogen begeleiden bij de verkoop van Klantenvertellen en Kiyoh aan het Duitse eKomi.

Pride Capital Partners

Pride Capital Partners, met kantoren in Amsterdam en Keulen, is een gespecialiseerde onderneming die winstgevende en groeiende ondernemingen in de software en it-markt financiert. De focus ligt op de Benelux en DACH-regio.

De funding van Pride Capital Partners wordt verzorgd door eigen aandeelhouders, alsmede vermogende particulieren, familievermogens en (voormalige) ondernemers. Het portfolio bestaat uit The Valley, Spotzer, Bright River, Bluefield, Arcus IT en de Duitse ondernemingen Ekomi, Kairos en Link11.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-14T10:45:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.