Bella Italia voor verhuurplatform HousingAnywhere

Dit artikel delen:

Het Rotterdamse online-vastgoedplatform HousingAnywhere voor jonge werknemers en internationale studenten zet zijn avontuur voort in Italië. De startup heeft de woningverhuursite Stanzazoo uit Milaan overgenomen. HousingAnywhere wil meer zijn dan alleen een boekingsplatform voor woonruimte en heeft een softwareoplossing in de maak voor het beheer van vastgoedportefeuilles en -contracten.

Begin vorig jaar kocht HousingAnywhere al het Duitse Studenten-WG, een verhuur- en registratiedienst voor woningen en kamers voor Duitse studenten. En in maart 2020 volgde de inlijving van Rentmate, een verhuursite uit IJsland.

HousingAnywhere wordt gesteund door de investeerders Henq Capital, Heuvelrug Participaties, VNV Global en Real Web. De ambities van de startup zijn hoog: het uitbouwen van een wereldwijd verbonden platform voor het veilig (ver)huren van woonruimte aan internationale studenten, expats en jonge werknemers. Meerdere vooralsnog Europese overnames liggen in het verschiet.

Momenteel beschikt het platform over een aanbod van ruim 60.000 woningen, terwijl het 120 werknemers telt. HousingAnywhere ontwikkelt daarnaast software voor het beheer van vastgoedportefeuilles en -contracten. Het zet bijvoorbeeld in op een geavanceerde online betaalfunctie, een functionaliteit die nu nog vaak ontbreekt in vastgoedsoftware.

Het bedrijf richt zich met zijn software vooralsnog niet op de (Nederlandse) woningcorporatiemarkt. Wel kunnen (studenten)woningcorporaties partner worden van de marktplaats om hun aanbod daar ook aan te bieden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-18T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.