WeTransfer naar Amsterdamse beurs

Dit artikel delen:

WeTransfer, de dienst voor het versturen van bestanden, wil dit voorjaar naar de Amsterdamse beurs. Bank of America-Merrill Lynch en Morgan Stanley zijn in de arm genomen om een gang in april of mei voor te bereiden. WeTransfer hoopt te profiteren van het gunstige beursklimaat waarin techbedrijven torenhoge waarderingen krijgen. Beleggers zijn dol op alles wat maar een beetje met technologie heeft te maken. Vooral softwarebedrijven zijn in trek.

Volgens Reuters denkt het Nederlandse bedrijf dat zijn beurswaarde op zo’n drie miljard euro kan uitkomen. Anonieme bronnen hebben dat tegenover dit persbureau gesteld. WeTransfer en beide banken onthouden zich van commentaar. Overigens meldde het Britse Sky News begin deze maand dat een beursgang in voorbereiding is. Ruim twee jaar geleden liet ceo Gordon Willoughby doorschemeren uiteindelijk naar de beurs te willen.  

WeTransfer heeft de wind flink mee door de hausse in thuiswerken. Thuiswerkers wisselen meer grote bestanden uit. Het aantal dagelijkse gebruikers zit inmiddels ver boven de zeventig miljoen.

De laatste jaren heeft WeTransfer flink ingezet op groei in de Verenigde Staten. Naast het hoofdkantoor in Amsterdam werden kantoren geopend in Los Angeles en New York. Behalve op overdracht van bestanden richt WeTransfer zich op diensten voor de creatieve sector.

In 2009 bedacht reclameman Bas Beerens WeTransfer uit frustratie over het sturen van grote videobestanden naar afnemers. Dat moest toen met koeriers en duurde lang. Zijn vriend Ronald Hans, beter bekend als de blogger Nalden, had hetzelfde idee. Samen met ondernemer Rinke Visser richtten ze WeTransfer op. Naar eigen zeggen is WeTransfer sinds 2013 winstgevend door advertenties en abonnementen. De dienst is in de basis gratis. In 2015 stak Highland Europe 22 miljoen euro in het bedrijf in ruil voor aandelen. In 2019 kwam er nog een investeringsronde die 35 miljoen euro in het laadje bracht. Het investeringsfonds HPE Growth, dat onder Nederlandse leiding staat, deed toen ook mee. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Goedemiddag.

Interessant, wanneer weten we precies wanneer Wetransfer naar de beurs gaat en tegen welke koers
MHJ Huisman

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T09:46:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.