AMS-IX meldt recorddrukte op internet

Dit artikel delen:

De coronacrisis heeft het gebruik van Internet het afgelopen jaar sterk gestimuleerd. Doordat mensen gedwongen zijn vanuit huis te werken en ’s avonds het huis niet uit gaan, werd er veel van internetdiensten gebruik gemaakt. Dat blijkt uit de jaarcijfers van AMS-IX.

Ieder jaar in januari publiceert AMS-IX cijfers over het verkeer op de Amsterdam Internet Exchange van het afgelopen jaar. De pandemie en de anti-coronamaatregelen van diverse landen waren in 2020 duidelijk zichtbaar op het internetknooppunt. Zowel tijdens de eerste als de tweede golf van de pandemie (de eerste in maart en de tweede halverwege oktober) nam het internetverkeer met zo’n 20 procent toe. En tijdens beide golven werden er internetrecords verbroken. In november werd zelfs een piekverkeer gehaald van meer dan 9 terabits per seconde.

Veel klanten van AMS-IX hebben in 2020 hun poortcapaciteit opgewaardeerd. Het aantal actieve 100GE poorten is met zo’n 9 procent gestegen naar 282. De totale capaciteit van het platform in Amsterdam steeg van 34,6 tbps in 2019 naar 42,1 tbps aan poortcapaciteit eind 2020.

Ook bij de internet exchanges die AMS-IX in beheer heeft in andere delen van de wereld was de invloed van de pandemie zichtbaar. AMS-IX beheert momenteel zes internet exchanges (Amsterdam, Chicago, Bay Area, Caribbean, Mumbai en Hong Kong) onder zijn eigen merk. In alle exchanges was er wel een nieuw piekrecord. Vooral in Hong Kong en Mumbai waren de toenames aanzienlijk. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T17:30:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.